Ponedjeljak 15.05.2017.

 

DJ LuckyDee i Miloš Bošković

Ovaj neobični sastav Lazara Gregovića, poznatijeg kao ”DJ LuckyDee” i violiniste Miloša Boškovića je poznat na crnogorskoj sceni kao duo dobre zabave. Miloš Bošković je redovni član Crnogorskog simfonijskog orkestra, a Lazar Gregović već duže vrijeme ima uspješnu karijeru kao DJ. Njihova uspješna saradnja ostvaruje se već duži niz godina. Njihovi nastupi su praćeni dobrim zvukom.

Kuba bend

Kuba bend je sastav iz Podgorice, prepoznat po dobroj energiji na nastupima. Do sada su nastupali širom Crne Gore. Nastupali na dosta većih događaja poput (Pašticada, festivali, otvaranje hotela, zabave u hotelu Budva,Splendid, Maestral…). Njihova misija je da dobrom energijom zabave, opuste i razvesele sve ljude dobre volje.

Utorak 16.05.2017.

 

Ansambl Toć

Ansambl Toć sastav iz Boke Kotorske, Kotora i Tivta sastoji se od 4 člana: Bubanj – Davor Marković, klavijature – Hrvoje Sindik, gitara-Jovan Ševaljević i vokal – Bojan Stojanovski. Dijelili su binu sa dosta poznatih muzičara iz regiona kao sto su Goran Karan, Vlatko Stefanovski, Galija i mnogi drugi. Na njihovim nastupima je prisutna dobra energija i pozitivna atmosfera.

Srijeda 17.05.2017.

 

Nađa Janković

Ova mlada Kotoranka, uspješna gitarstkinja, ponosna je vlasnica preko 30 različitih međunarodnih nagrada i priznanja sa festivala i takmičenja klasične gitare. Do sada je bila na više seminara i škola gitare u regionu Evropi i Americi. Nađa je još sa 9 godina počela da svira gitaru i klavir, ona je završila Osnovnu muzičku školu “Vida Matjan” u Kotoru, odsjek klasična gitara, u klasi prof. Dražena Jokovića i prof. dr. Srđana Bulatovića. Upisala je Srednju muzičku školu u Kotoru, odsjek gitara.

 

DO SADA NA FREI SA NAMA SU BILI:

 

THE FRAJLE

Četiri dame… Marija Mirković, Nataša Mihajlović, Jelena i Nevena Buča, članice su grupe The Frajle. Četiri vokala i dve akustične gitare, ne može nikako dočarati, šta The Frajle, u stvari, jesu. Obrade kojima osvajaju publiku od 2009. godine, njihova su posebnost, koja ih izdvaja od ostalih izvodjača na muzičkoj sceni i njima su magnetski privukle publiku različitih muzičkih usmerenja … jedan show!The Frajle uspevaju ono što mnogima nikako nije jasno-da na jednom koncertu podjednako drže publiku napetom, izvodeći numere u rasponu od rusko-ciganske muzike, do aktuelnih pop-rock pesama. Ponekad se čine kao kabaretska družina, a svemu tome pridonosi njihova upečatljiva kostimografija, koja ih takođe čini bitno različitima od ostatka scene.

HIGHWAY

Highway je crnogorski (podgorički) bend koji je učestvovao na drugom serijalu poznatog muzičkog X Factor Adria gdje su zauzeli 4-to mjesto. Takođe su predstavljali Crnu Goru I na pjesmi Evrovizije u Stokholmu (Švedska). Bend čine Petar Tošić (glavni vokal), Marko Pešić (gitarista) i Luka Vojvodić (prateći vokal).

Kvartet Alegria

Gudački kvartet “Allegria” postoji od septembra 2015. godine kada su članice kvarteta, koje su drugarice od djetinjstva, odlučile da spoje svoje muzičke talente i započnu profesionalnu saradnju. Ovaj kvartet pored klasične muzike izvodi i razne obrade melodija pop, rock i jazz muzike. Sastav kvarteta čine: Milena Vuković (violina), Ana Živković (violina) i Ilijana Blagojević (viola) I dio su Crnogorskog Simfonijskog Orkestra i Ženskog Kamernog Orkestra “MNE Muse”, dok Milica Vujović, violončelistkinja, svira u renomiranom grčkom orkestru “Polytonic”.

Ansambl Toć

Ansambl Toć sastav iz Boke Kotorske, Kotora i Tivta sastoji se od 4 člana: Bubanj -Davor Marković, klavijature -Hrvoje Sindik, gitara-Jovan Ševaljević i vocal – Bojan Stojanovski. Dijelili su binu sa dosta poznatih muzičara iz regiona kao sto su Goran Karan, Vlatko Stefanovski, Galija i mnogi drugi. Na njihovim nastupima je prisutna dobra energija i pozitivna atmosfera.

Tatamata bend

Tatamata je bend iz Podgorice, u čijem sastavu se nalaze vrsni muzičari. Članove benda čine: Renata Perazic-vokal, Mirko Sćepanović-bas, Gavrilo Radunović-klavijature, Mladen Nikčević-gitara-vokal i Pedja Marić-bubnjevi. Svojim sjajnim nastupima šire pozitivnu energiju, izvodeći disko, pop, jazz i funk sa primjesama novih komercijalnih hitova.

Assa Voce

Klapa Assa Voce postoji već 13 godina i svoj bogat repertoar predstavlja kako širom Crne Gore, tako i na brojnim gostovanjima u inostranstvu, u Kini, Rusiji, Luksemburgu, Škotskoj, Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini… Izvođač je brojnih hitova, obrada stare i tradicionalne muzike i čest gost na koncertima najpoznatijih muzičkih umjetnika. Učesnik je brojnih muzičkih festivala i manifestacija i za svoj rad višestruko nagrađivana. Najveći hit, sa desetinama hiljada pregleda je “Sve još miriše na nju” čuvenog hrvatskog kompozitora Huseina Hasanefendica – Husa. Redovni je učesnik tradiscionalnog Peraštanskog Festivala Klapa, na kojem je 2014 osvojila prvo mjesto. Članovi klape su: Dapčevic Ilija, Nenezić Mirko, Jokić Petar, Maliković Nebojsa, Nikočević Jovica, Dobričanin Petar, Pavličić Matija, Ivan Tomas, Dumović Luka.

Crveno i Crno

Grupa Crveno i crno osnovana je u oktobru 2003. godine i sastavljena je od muzičara koji imaju za sobom zavidno iskustvo u pogledu javnih nastupa, studijskog rada, kompozicija, aranžmana i muzičke produkcije. Crveno i crno sa svojim pop, rok, soul, fank i džez repertoarom tokom nastupa širom Crne Gore zabavlja goste, a pored toga i stvara numere sa kojima su se pojavilji na mnogim takmičenjima i festivalima. Članovi benda su Mihailo Radonjić, Saša Janković, Goran Atanasković, Živko Matanović, Tina Džankić. Na nastupu će im se pridružiti Adrian Ljuljđuraj.

senkina-djeca

Senkina đeca

Bend „Senkina đeca“ formiran je 2010.godine, sa ciljem da osveži crnogorsku muzičku scenu nečim novijim i drugačijim. U njegovom sastavu je četvoro profesionalnih muzičara. Muzički pravac kojem bend „SĐ“ teži je rock – funk – blues stil. Njihov repertoar je sastavljen od pjesama različitih žanrova, od evergrina, pop, rock do house muzike. Zaštitni znak benda je pozitivna energija i dobra atmosfera na nastupima. Publici su se predstavili širom Crne Gore i iza sebe imaju dosta zapaženih nastupa. Njihove svirke su dosta posjećene a njihovu publiku predvode mlađe generacije. Članovi benda „Senkina đeca“ su: Aleksandra Ljujić – vokal, Dejan Ljujić – el. gitara / vokal, Ivan Tomas – bas gitara, Ivan Bakić – bubnjevi

Quartet Unique

akord

Quartet Unique je osnovan 2010. godine od strane četiri mlade i talentovane muzičarke sa prostora Crne Gore, koje uz vlastitu akademsku karijeru razvijaju jedan pomalo kod nas zapostavljen muzicki sastav – klasični kvartet dvije violine, viola i violončelo. Svoj široki repertoar sačinile su prema uzoru na poznate savremene svjetske kvartete, koji uz svima poznate i omiljene klasične teme i kompozicije sviraju teme evergrin muzike, filmske muzike kao i popularne melodije iz tradicionalne muzike naroda sa svih kontinenata. Talenat, šarm i suptilnost koje emituju na svojim nastupima, otvaraju nova emocionalna prostranstva i stvaraju slike iz mašte.

Kvartet nastupa u sastavu:
Verica Čuljković – violina
Tamara Krivokapić- violina
Anda Bushi – viola
Ana Dulović – violončelo

Akademia

akord

Rock grupa Akademia je počela sa radom 02.10.2008 godine i skup je muzičara koji su prošli kroz sve značajne barske grupe od kraja osamdesetih do danas (Ponoćni ritam, Don Kihot, Bellmondo, Katapult). U manje-više istom sastavu rade već 5 i po godina. Neki od najznačajnijih nastupa su na trgu u Baru sa Zdravkom Čolićem (31.12.2008), na maslinijadi u starom Baru 2013, te na nekoliko Ulcinjskih motorijada. Osim klupskih svirki po Crnoj Gori medju najboljim urbanim lokalima, bend je nastupao vise puta u Albaniji (Tirana, Skadar, Korcha), kao i u Tetovu,Makedonija. Od značajnih pjevača sa ovih prostora grupa je saradjivala i saradjuje sa Adrianom Lulgjurajem, Davorom Vučeticem, Renatom Perazić, Andreom Demirović, Ognjenom Gvozdenovićem i Markom Vlahovićem. Za sve ove godine snimili su i 4-5 autorskih pjesama od kojih se izdvaja “Kad ode ljubav” iz 2011., koja je u tom periodu bila jedna od najslušanijih kompozicija na radio i TV stanicama u CG.

Bend sačinjavaju:
Ratko Stanisavljević – bubnjevi
Marko Mirković – bass
Mladen Kovačević –  klavijature, glas
Gavro Ugrenović – glas
Božidar Chicha Gagović – gitara, glas

 

Štimung Orkestar i Ivana Martinović (Popović)

akord

Orkestar Štimnug postoji vec 5 godina i veoma se uspjesno bavi izvodjenjem narodnog – starogradskog melosa, kako crnogorske izvorne pjesme, tako i izvorne muzike iz svih republika bivše Jugoslavije. Preko 20 godina članovi orkestra su aktivni folklornom stvaralaštvu kao prateći muzičari.

Orkestar je veoma aktivan kako u Podgorici tako i u mnogim gradovima kao što su Budva, Kotor, Bar, Nikšić i konstantno je angažovan od strane velikih kompanija, na njihovim zabavama.

Orkestar je u sastavu:
Dalibor Nedić – harmonika -vokal
Aleksandar Salgo – bas gitara – vokal
Marjan Dedivanović – udaraljke – bubanj
Pjetar Dedivanović – gitara- vokallas

Ivana Martinović

akordKao finalista prvog srpsko-crnogorskog “IDOLA 2004″ u Beogradu i pobjednik amaterskog takmicenja “Intro karaoke 2004″ u Podgorici, što je odvelo na muzički festival “Sunčane Skale 2004″ sa pjesmom “Odlazim”, autora Aleksandre Radović. Pobjeda i Zlatna sirena na “Večeri novih nada ” i Bronzana plaketa na glavnoj veceri “Pjesma ljeta”, otvorile su joj mnoga vrata na muzičkoj sceni Srbje i Crne Gore. Učesće na prvom “Radijskom festivalu” iste godine ostavlja radijima i njenim slušaocima veoma slušan duet sa kolegom sa Idola, Živanović Ljubanom “Srce kamenja”. Na finalnom takmičenju na izboru za pjesmu Evrovizije, nastupa sa pjesmom “U oku tvom”.U protekle dvije godine, snimila je tri singla, “Slobodna” (Sunčane skale 2012), “Dodaj” (Sunčane skale 2013) , “Navika” (Kompilacija – “Crnogorski muzički koktel 2014″) koji su sudeći po komentarima, i plasmanima na festivalu zaista dobro prihvaćene od strane i stručnjaka, ali i publike. Nastupi, svirke i rad na pjesmama, ne prestaju.