Ponedjeljak 13.05.2019.

 

Vis Tetra

Bend Vis Tetra sačinjavaju: Tiho Biskupović (truba/vokal), Matija Pavličić (gitara/vokal), Ivan Tomas (bas gitara/vokal) i Ivan Bakić (bubnjevi). Repertoar ovog benda obiluje stranim i domaćim pop/rock/disco/funk numerama. Pored instrumentalnog dijela, veliki akcenat u izvođenju Vis Tetra poklanja višeglasnom pjevanju.

 

Utorak 14.05.2019.

 

Crveno i crno

Grupa Crveno i crno osnovana je u oktobru 2003. godine i sastavljena je od muzičara koji imaju za sobom zavidno iskustvo u pogledu javnih nastupa, studijskog rada, kompozicija, aranžmana i muzičke produkcije. Članovi benda su: Tina Džankić, Mihailo Radonjić, Goran Atanasković, Živko Matanović, Branko Koprivica. Repertoar ovog benda obiluje pop, rok, soul, fank i džez zvukom. Bend je ostvario zapažen regionalni uspjeh.

 

Srijeda 15.05.2019.

 

Anika Pavićević

Anika Pavićević je rođena 12.12.2003. godine i svira flautu od šeste godine. Učenica je prvog razreda Srednje muzičke škole „Vasa Pavić“ u Podgorici, u klasi profesora Borisa Nikčevića. Pored ostalih nagrada, Anika je 2016. godine na međunarodnom takmičenju “Petar Konjović” u Beogradu osvojila drugu nagradu. Ove godine osvojila je specijalnu nagradu na IV Međunarodnom festivalu Polihimnia koje je odrzano u Skoplju. Pohađala je masterclass kod renomiranih profesora među kojima su Ljubiša Jovanović, Dejan Gavrić, Jean Michel Varache, Yuri Ciccarese… Kako ističu njeni profesori, Anika je zapažen talenat svoje generacije pred kojom se smiješi blistava muzička karijera.

 

DO SADA NA FREI SA NAMA SU BILI:

 

Senkina đeca

Podgorički bend Senkina đeca nastupaju u sastavu Aleksandra Cvijetinović (glavni vokal), Dejan Ljujić (gitara, vokal), Ivan Tomas (bas gitara), Ivan Bakić (bubnjevi), a žanrovski se kreće u trouglu rock – funk – blues. Publika voli ovaj kvartet zbog vrhunskog živog zvuka i atmosfere koju unose na svoje svirke.

Milena Vuković

Milena Vuković trenutno je članica Quarteta Unique. Svira violinu koju je učila u školi za osnovno, srednje i baletsko obrazovanje „Vasa Pavić“. Muzičku akademiju završila je na Cetinju u klasi profesora Romana Simovića i Grigorija Kraska. Dobitnica je više nagrada na državnim takmičenjima kao solista i kamerni muzičar. Kao član orkestra Muzičke akademije nastupala je na projektima udruženih muzičkih akademija i fakulteta umjetnosti iz regiona. Nastupala je na muzičkom festivalu „Espressivo“, a zaposlena je u Crnogorskom simfonijskom orkestru i član Operosa orkestra. Posljednjih nekoliko godina aktivna je kao član gudačkog ansambla „Amuletic“ i klavirskog kvinteta „Sretto“. Osim klasične izvodi i druge muzičke žanrove poput obrada popularne jazz i filmske muzike.

Ansambl Toć

Zvuk muzičkiog benda Ansambl Toć vodi vas kroz sve moguće kvalitetne pravce muzike od funka, reggaea, bluesa, rocka i domaćih hitova u sopstvenom psihodeličnom maniru. Stalni članovi grupe su Jovan Ševaljević (gitara), Davor Marković (bubnjevi), Hrvoje Sindik (klavijature), Bojan Švaba (vokal), Philip Yaschevich (saksofon). Njihov nastup uvijek prati odlična energija i dobra zabava.

Nađa Janković

Nađa Janković nastupaće u završnoj noći FREI festivala 9. maja. Nađa je počela da svira gitaru i klavir sa 9 godina. Živi u Kotoru-Crna Gora. Završila je Osnovnu muzičku školu “Vida Matjan” u Kotoru odsjek klavir i odsjek klasična gitara, u klasi prof.Dražena Jokovića i prof. dr. Srđana Bulatovića. Učenica je Srednje muzičke škole u Kotoru, odsjek gitara.
Od septembra 2017. godine nalazi se u klasi prof. Stefana Šmita iz Friedberga, Njemačka. Imala je dva solistička humanitarna koncerta u Crkvi Svetog Duha i Katedrali Sv. Tripuna u Kotoru 2013.godine i solo recital u Parlamentu Crne Gore iste godine. Takođe je imala koncert u Beogradu u septembru 2015 godine i recital u Firenci u novembru 2015, solo koncert u Rimu u februaru 2016, solo koncert u Kotoru u martu 2016, solo koncert u Podgorici u junu 2016, koncert u Tirani u septembru 2016, solo koncert u Beču u avgustu 2016, koncert u Štutgatu 2017 i solo koncert u Tholey.Nastupala je svirajući gitaru u Sloveniji,Španiji,Hrvatskoj,Italiji, Crnoj Gori,Rumuniji, Americi, Bosni i Hercegovini , Makedoniji, Srbiji,Grčkoj, Austriji, Albaniji, Bugarskoj i Njemačkoj. Dobitnica je brojnih priznanja.

THE FRAJLE

Četiri dame… Marija Mirković, Nataša Mihajlović, Jelena i Nevena Buča, članice su grupe The Frajle. Četiri vokala i dve akustične gitare, ne može nikako dočarati, šta The Frajle, u stvari, jesu. Obrade kojima osvajaju publiku od 2009. godine, njihova su posebnost, koja ih izdvaja od ostalih izvodjača na muzičkoj sceni i njima su magnetski privukle publiku različitih muzičkih usmerenja … jedan show!The Frajle uspevaju ono što mnogima nikako nije jasno-da na jednom koncertu podjednako drže publiku napetom, izvodeći numere u rasponu od rusko-ciganske muzike, do aktuelnih pop-rock pesama. Ponekad se čine kao kabaretska družina, a svemu tome pridonosi njihova upečatljiva kostimografija, koja ih takođe čini bitno različitima od ostatka scene.

HIGHWAY

Highway je crnogorski (podgorički) bend koji je učestvovao na drugom serijalu poznatog muzičkog X Factor Adria gdje su zauzeli 4-to mjesto. Takođe su predstavljali Crnu Goru I na pjesmi Evrovizije u Stokholmu (Švedska). Bend čine Petar Tošić (glavni vokal), Marko Pešić (gitarista) i Luka Vojvodić (prateći vokal).

Kvartet Alegria

Gudački kvartet “Allegria” postoji od septembra 2015. godine kada su članice kvarteta, koje su drugarice od djetinjstva, odlučile da spoje svoje muzičke talente i započnu profesionalnu saradnju. Ovaj kvartet pored klasične muzike izvodi i razne obrade melodija pop, rock i jazz muzike. Sastav kvarteta čine: Milena Vuković (violina), Ana Živković (violina) i Ilijana Blagojević (viola) I dio su Crnogorskog Simfonijskog Orkestra i Ženskog Kamernog Orkestra “MNE Muse”, dok Milica Vujović, violončelistkinja, svira u renomiranom grčkom orkestru “Polytonic”.

Tatamata bend

Tatamata je bend iz Podgorice, u čijem sastavu se nalaze vrsni muzičari. Članove benda čine: Renata Perazic-vokal, Mirko Sćepanović-bas, Gavrilo Radunović-klavijature, Mladen Nikčević-gitara-vokal i Pedja Marić-bubnjevi. Svojim sjajnim nastupima šire pozitivnu energiju, izvodeći disko, pop, jazz i funk sa primjesama novih komercijalnih hitova.

Assa Voce

Klapa Assa Voce postoji već 13 godina i svoj bogat repertoar predstavlja kako širom Crne Gore, tako i na brojnim gostovanjima u inostranstvu, u Kini, Rusiji, Luksemburgu, Škotskoj, Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini… Izvođač je brojnih hitova, obrada stare i tradicionalne muzike i čest gost na koncertima najpoznatijih muzičkih umjetnika. Učesnik je brojnih muzičkih festivala i manifestacija i za svoj rad višestruko nagrađivana. Najveći hit, sa desetinama hiljada pregleda je “Sve još miriše na nju” čuvenog hrvatskog kompozitora Huseina Hasanefendica – Husa. Redovni je učesnik tradiscionalnog Peraštanskog Festivala Klapa, na kojem je 2014 osvojila prvo mjesto. Članovi klape su: Dapčevic Ilija, Nenezić Mirko, Jokić Petar, Maliković Nebojsa, Nikočević Jovica, Dobričanin Petar, Pavličić Matija, Ivan Tomas, Dumović Luka.

Crveno i Crno

Grupa Crveno i crno osnovana je u oktobru 2003. godine i sastavljena je od muzičara koji imaju za sobom zavidno iskustvo u pogledu javnih nastupa, studijskog rada, kompozicija, aranžmana i muzičke produkcije. Crveno i crno sa svojim pop, rok, soul, fank i džez repertoarom tokom nastupa širom Crne Gore zabavlja goste, a pored toga i stvara numere sa kojima su se pojavilji na mnogim takmičenjima i festivalima. Članovi benda su Mihailo Radonjić, Saša Janković, Goran Atanasković, Živko Matanović, Tina Džankić. Na nastupu će im se pridružiti Adrian Ljuljđuraj.

Quartet Unique

akord

Quartet Unique je osnovan 2010. godine od strane četiri mlade i talentovane muzičarke sa prostora Crne Gore, koje uz vlastitu akademsku karijeru razvijaju jedan pomalo kod nas zapostavljen muzicki sastav – klasični kvartet dvije violine, viola i violončelo. Svoj široki repertoar sačinile su prema uzoru na poznate savremene svjetske kvartete, koji uz svima poznate i omiljene klasične teme i kompozicije sviraju teme evergrin muzike, filmske muzike kao i popularne melodije iz tradicionalne muzike naroda sa svih kontinenata. Talenat, šarm i suptilnost koje emituju na svojim nastupima, otvaraju nova emocionalna prostranstva i stvaraju slike iz mašte.

Kvartet nastupa u sastavu:
Verica Čuljković – violina
Tamara Krivokapić- violina
Anda Bushi – viola
Ana Dulović – violončelo

Akademia

akord

Rock grupa Akademia je počela sa radom 02.10.2008 godine i skup je muzičara koji su prošli kroz sve značajne barske grupe od kraja osamdesetih do danas (Ponoćni ritam, Don Kihot, Bellmondo, Katapult). U manje-više istom sastavu rade već 5 i po godina. Neki od najznačajnijih nastupa su na trgu u Baru sa Zdravkom Čolićem (31.12.2008), na maslinijadi u starom Baru 2013, te na nekoliko Ulcinjskih motorijada. Osim klupskih svirki po Crnoj Gori medju najboljim urbanim lokalima, bend je nastupao vise puta u Albaniji (Tirana, Skadar, Korcha), kao i u Tetovu,Makedonija. Od značajnih pjevača sa ovih prostora grupa je saradjivala i saradjuje sa Adrianom Lulgjurajem, Davorom Vučeticem, Renatom Perazić, Andreom Demirović, Ognjenom Gvozdenovićem i Markom Vlahovićem. Za sve ove godine snimili su i 4-5 autorskih pjesama od kojih se izdvaja “Kad ode ljubav” iz 2011., koja je u tom periodu bila jedna od najslušanijih kompozicija na radio i TV stanicama u CG.

Bend sačinjavaju:
Ratko Stanisavljević – bubnjevi
Marko Mirković – bass
Mladen Kovačević –  klavijature, glas
Gavro Ugrenović – glas
Božidar Chicha Gagović – gitara, glas

 

Štimung Orkestar i Ivana Martinović (Popović)

akord

Orkestar Štimnug postoji vec 5 godina i veoma se uspjesno bavi izvodjenjem narodnog – starogradskog melosa, kako crnogorske izvorne pjesme, tako i izvorne muzike iz svih republika bivše Jugoslavije. Preko 20 godina članovi orkestra su aktivni folklornom stvaralaštvu kao prateći muzičari.

Orkestar je veoma aktivan kako u Podgorici tako i u mnogim gradovima kao što su Budva, Kotor, Bar, Nikšić i konstantno je angažovan od strane velikih kompanija, na njihovim zabavama.

Orkestar je u sastavu:
Dalibor Nedić – harmonika -vokal
Aleksandar Salgo – bas gitara – vokal
Marjan Dedivanović – udaraljke – bubanj
Pjetar Dedivanović – gitara- vokallas

Ivana Martinović

akordKao finalista prvog srpsko-crnogorskog “IDOLA 2004″ u Beogradu i pobjednik amaterskog takmicenja “Intro karaoke 2004″ u Podgorici, što je odvelo na muzički festival “Sunčane Skale 2004″ sa pjesmom “Odlazim”, autora Aleksandre Radović. Pobjeda i Zlatna sirena na “Večeri novih nada ” i Bronzana plaketa na glavnoj veceri “Pjesma ljeta”, otvorile su joj mnoga vrata na muzičkoj sceni Srbje i Crne Gore. Učesće na prvom “Radijskom festivalu” iste godine ostavlja radijima i njenim slušaocima veoma slušan duet sa kolegom sa Idola, Živanović Ljubanom “Srce kamenja”. Na finalnom takmičenju na izboru za pjesmu Evrovizije, nastupa sa pjesmom “U oku tvom”.U protekle dvije godine, snimila je tri singla, “Slobodna” (Sunčane skale 2012), “Dodaj” (Sunčane skale 2013) , “Navika” (Kompilacija – “Crnogorski muzički koktel 2014″) koji su sudeći po komentarima, i plasmanima na festivalu zaista dobro prihvaćene od strane i stručnjaka, ali i publike. Nastupi, svirke i rad na pjesmama, ne prestaju.